Det som rör sig i mitt huvud när jag besöker akuten

Tja. Vi tar det från början. Jag skulle ställa in målen på sin plats efter träning. Det var de lite mindre målen, som står lägnst in. När jag står där under de stora målen och försöker få till det andra målets placering ovanpå det första, hör jag ljudet från det stora målet och får en smäll så att jag åker i backen och sedan kommer ytterligare en smäll. Den andra smällen träffar riktigt hårt i ansiktet och jag börjar blöda näsblod som fan. Jag blir arg och slänger ut målet ur förvaringautrymmet och går upp till toan för att stoppa näsblodet. Jag upptäcker då att jag fått ett jack över läppen/under näsan. Jag är väldigt yr i huvudet. Näsblodet slutar och jag går ner och visar de andra, som tycker att jag borde åka in och sy. Jag tar mig hem och ringer sjukvårdsupplysningen. Hon var lite rolig, men tyckte att jag borde åka in och sy. Härligt, sjukhuset som ligger så nära =) Efter ca 45 minuters bilfärd är vi iaf framme vid akutmottagningen. 
 
Nu kommer det lite roligare...
 
Det här är dels från mitt besök på akuten (det som verkligen hände) och dels från mina tankar i (det som kunde ha hänt).
 
Vi kommer till akutmottagningen. Uttanför står en kille, han är full och sur. Han säger att det här är det sämsta sjukhuset. Jag svarar,"Du i Vika där jag kommer ifrån, där har vi inte ens något sjukhus".
Vi kommer in och går fram till receptionen. "Hej, jag hade bokat rum". (Hon på sjukvårdsupplysningen skickade till akuten att jag skulle komma in.) Sedan får vi vänta i ca 48 sekunder. Älskar den känslan när man kommer in sist på ett ställe och så är man först. 
 
En sjuksköterska ropar in mig och visar mig till ett rum. Hon frågar enligt henne själv många frågor. 4 stycken. Så lämnar hon mig med orden "Doktorn kommer snart". Efter fem minuter har jag läst alla lappar som finns i rummet och jag känner att det blir en långtråkig vistelse i detta rum.
Eller?
I rummet finns tre stycken överskåp. På två av dessa sitter det en tejp med texten "tomt". Jag blir ju såklart nyfiken och bara måste kolla om det verkligen är tomt. Sedan måste jag ju kolla vad som finns i det skåpet som inte har någon märkning alls. Så bara måste jag ju byta plats på en av tejpbitarna så att den sitter på skåpet som har massor med saker. Vidare finns det en hel del slangar som bara måste undersökas lite. Sängen har en del roliga funktioner med. Testa, testa och testa.. Ska bli kul att se hur doktorn reagerar när skåpet som inte är tomt, är det. Och om han kollar i de skåp som är tomma, eller om han kallar in någon som får fylla på skåpet.
 
När doktorn sedan kommer in, efter 1h 40min, lyder den här dialogen. (Jag börjar prata)
- Hej och välkommen.
- Hej.
- Läget då!?
- Jo det är bra. (Något förvånad). Då ska vi se hur det står till med dig då.
- Jaa, den står inte ivägen iallafall. 
- Okej. Vad var det som hade hänt?
- Jag fick ett innebandymål i huvudet.
...
- Har det gått igenom, eller hur ser det ut på insidan av läppen?
- Det är inget mer än att det har svullnat lite, men jag hade en snus inne som nog dämpa smällen en aning.
 
En kul grej som hände var en liten dialog mellan doktorns assistent och mig. 
- Var spelar du innebandy då?
- I Valdemarsvik.
- Okej, är det korpen eller? 
 
Assistenten påminde doktorn om att han måste vara steril. Varpå jag säger: "Aa, jobbigt, själv är det inga problem, ska bli pappa i maj."
 
Doktorn säger att han kommer att bedöva mig först. Det sticker till i skinnet och så sprutar det bedövningsvätska över hela ansiktet. Två gånger. Det rinner in i munnen och den enda delen som blir bedövad är min tunga. Jag tror inte att doktorn förstod att han inte fått in nåt för han sydde och det kändes. Det gjorde inte ont, men det stack lite. Eftersom det stack måste han ju ha stickat. Och det kan man ju förstå att man gör i ansiktet, då man ju kan använda pormasker.
 
Så nu blir jag lite lik Roland Järverup. Det ser ut som att jag blivit opererad för harmynt. Snälla reta mig inte :(

Namn

Ligger här ensam i min stora säng. Bredvid ligger Hanna och sover. Funderar lite på vad pajasen kan vilja heta. Man vill ju att den ska ha ett namn som den är nöjd med både vid 14 och 75 års ålder. Vi har ju tänkt lite könsneutralt, typ Lasse-Frida, Lasse-Maja, Eva-Leif. Även namn som Ralf-Lollo och Marie-Rasmus har varit på tapeten. Hanna blev jättearg när hon fick se det. Jag fattade ju inte att det bara är ett uttryck, så det var bara att sudda så gott det gick. Nu ser vår tapet ganska sliten ut.

Annars har helgen varit bra, jag har tex sett en tant.

dd som i en text

Såja. Ligger och tänker på lite olika saker. Undrar när lilla sudokuboken släpps som ljudbok och vem ska läsa in den? Kalle Anka? Magnus Härenstam? Bill i Pelle Svanslös? Hmm...

Nu har vi mysigt här hemma. Pajasen i Hannas mage rör sig massor :-) Så tänker jag lite igen. Undrar om jag kommer bli svartsjuk på barnet för att Hanna gillar den mer? Är det ens möjligt att gilla någon mera än vad man gillar mig? xD Vem vinner sm-guld iår?

Hanna<3

Sommar

Jag sitter här och tänker på hur det vora att ha ett eget hus, så tänker jag att det borde finnas en nöjespark där man får prova att ha ett hus. Säg att man under en månad har det här huset och så får man göra vad man vill med det, bara man betalar driften under den tiden man har det. Priset för att komma in i parken ska vara typ som till en djurpark eller nöjespark. typ 400kr per person/dag. Så kan man tänka sig att det finns en säsongsbiljett för typ 3 månader, som kostar ca 4000kr. Om jag då skulle köpa en säsongsbiljett och hade ett hus, så skulle jag sälja det.

drömmar

Men tja! Nu ska jag vara tillbaka. Ni ska få en liten inblick i mitt liv. Läs gärna tidigare inlägg, det har jag gjort och jag tycker det är kul ibland.

Idag har jag lärt mig att det är många som inte är unga och att det inte är lätt att lära sig något nytt när man inte vill. Sen såg jag en tant också. Hon såg inte mig, så det var inget att bry sig om.