Valdemarsviks kommun gör det igen.

Nu har det kommit fram att hyran för Grännäs restaurang är alldeles för billig. Några menar att det kostar mer än vad som kommer in. Det är bra klantigt av våra kära politiker. Den förra arrendatorn av Grännäs körde ryktet i botten och det är lång väg upp för att få igång en verksamhet med gott rykte igen. På vägen dit måste kommunen ta sitt ansvar tycker jag. De har sett till att Micke, som den förra arrendatorn heter, har fått göra som han vill och nu får man stå sitt kasst och hjälpa till att få igång det igen. Sedan kan man ju diskutera hur mycket det ska kosta.

Pelle, som har tagit över restaurangen, visade sitt intresse direkt när kommunen gick ut med att de skulle köpa ut Micke. Det var mig veterligen en till intressant men som drog sig ur. Kommunen kom med ett kontraktsförslag som Pelle sedan skrev på.
Det handlar om två år med en billig hyra för att få igång Grännäs. Sedan kan man ju räkna om och lägga en hyra som är relevant i det läget.

Så hoppar jag lite i kommunen..

Jag har läst flera inlägg om att kommunen sparar pengar genom att säga upp personal som inte har rätt utbildning för att sätta in personal med rätt utbildning. Vet inte som det är att spara. Låter mer som att det handlar om att följa lagen. Jag tycker det är väldigt viktigt att rätt personer arbetar med barn och ungdomar. Inget ont mot de som har haft de tjänsterna, de är säkert jätteduktiga, men om de utbildar sig så märker säkert de också att det är skillnad.

Kommentera gärna för att skapa debatt..