Teleportering

Teleportering är ju coolt. Om man kunde teleportera sig skulle man ju spara en hel del tid :)

Men hur skulle det fungera rent praktiskt?
Om vi utgår ifrån att bara en del människor kan teleportera sig, för det vore ju inte så kul om alla kan det.
Skulle man då bara kunna teleportera sig själv?
Om det skulle vara så, skulle det innebära att det blir en hög med kläder på den plats man lämnar och så är man naken på den plats som man kommer till. Vilket skulle göra att det blir oanvändbart. Om man inte teleporterar sig till någons garderob varje gång.
 
Så nästa tanke blir ju att man kan teleportera vad som helst. Det skulle göra att man typ tänker på de saker som ska flyttas. Vilket skulle göra samhället helt omöjligt. Förr eller senare skulle någon använda sin förmåga till att utföra kriminella handlingar.
 
Men om man bara kan teleportera saker som man rör vid? Ja det skulle kanske fungera men då skulle det också kunna bli så att man typ rånar en bank.. Teleporterar sig in i kassavalvet, tar pengar och teleporterar sig ut. Eller kidnappar någon.
Skulle det kanske finnas någon slag begränsning då? Hmm, svårt. Det skulle bli väldigt rörigt. Tex om det finns en viktbegränsning, så åker man bil och så vill man teleportera hela bilen och alla som sitter i den. Men så blir det för tungt och en person blir kvar.. Eller ett hjul..
 
Nae teleportering skulle nog utrotas om det fanns..
 

Lite uppdatering

Gammalt skevt talesätt: "Nära skjuter ingen hare."
Nytt mer realistiskt talesätt: "Nära skjuter ingen hare om det inte står en hare bredvid älgen man siktar på."
 
Gammal säkerhetsregel: "Spring aldrig med en sax i handen."
Ny regel: "Spring oftast inte med en sax i handen, men det kan hända att du måste springa med en sax och hugga med den." (Om man tex står eller sitter och klipper i ett papper och så plötsligt kommer det en skådespelare in i med sin bil genom väggen och hoppar ut med ett vapen och ska döda dig).
 
Gammal: "Lek inte med tändstickor."
Ny: "Lek inte med tändstickor, förutom om du vill ha kul."
 
Gammal: "Prata inte med främligar."
Ny: "Prata inte med främlingar, om du vill vara ensam hela livet."
 
Gammal: "Se dig för innan du går över vägen."
Ny: "Se dig för innan du går över vägen."
(Det är samma)

Hjärnan

Hjärnan är fantastisk. Den kan göra så mycket, men eftersom den fungerar bättre på vissa och sämre på andra så har jag ett litet tips på hur man kan komma ihåg ordningen på planeterna i vårt solsystem...
Att ta ut den första bokstaven i varje planet är en bra början.
MVJMJSUNP
Ja, jag har med Pluto som en planet, jag växte upp med den som planet och det forskarna gjorde mot Pluto tycker jag är fruktansvärt! Så Pluto är med :)

Nu kan man se att det inte bildar ett smart ord som gör det enkelt att komma ihåg ordningen, så vi får helt enkelt skapa ord som fixar detta.
 
Matta, Vantar, Jakt, Miljoner, Jakt igen, Svamp, Ullsockor, Norrköping, Pratstund.
 
Då är det bara att memorera de här orden så blir det aldrig mer några problem med ordningen på våra planeter. Vilket kan vara mycket användbart då jag märkt att det är ett väldigt vanligt samtalsämne på diverse tillställningar, som till exempel dop, streetrace, karnevaler, precis före ett prov medmera. 

Små funderingar om viktiga saker

Hejsan! Ville bara slänga in ett tips om det är någon som har lite svårt att komma ihåg ordningen på ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ.
Memorera bara den här meningen så är det inga problem :)

Alla Barnen Cyklade Dåligt Eftersom Fredde Granberg Hjälpte, I Jul, Klantiga Långsamma Medelålders Nederländare Och PopQuorn Rekomenderades Som Tapeter Under Vintern While Xena Ytrtar Zebrans Årsringar Är Överlägsna.
 
Kul det är med ord och meningar. Man kan ju tycka att meningen "Ta ditt feta arsle och stoppa det i billen" är en hård mening. Och ja det är det, men kastar man bara om dem lite..."Ta bilen och stoppa den i ditt feta arsle"...Då vet man att det är allvar. 

En start

Till att börja med så har jag funderat på en slogan till något av de borgerliga partierna, eller hela alliansen: "Vi vill att det ska bli ett blåvalår igen!". Hoppas på att få se den någon stans :)

Simning är en intressant aktivitet. Ibland gör man det för att det är kul och ibland för att överleva. Jag har kommit på ett sätt att hålla lite koll på vilket av de två alternativen man sysslar med när man upptäcker att man är i sjön. Kolla kläderna! Har man badkläder: kul, byxor: Ta det lugnt och simma till land, naken: kan vara vilket som.

En jobbig känsla måste vara att man har hamnat i vattnet och man kan inte komma upp själv, och man vet att om det inte kommer någon som kan hjälpa till snart så drunknar man. Vilken panik! Men som vanligt så tänker jag ett steg till... Det måste vara en obeskrivligt jobbig känsla att i det läget bli sjukt törstig.

Typ samma känsla som att få en hjärtattack när man spelar charader...med medspelare som är skitdåliga på att gissa.